Myggbett, Spotify och familj.

Förra måndagen var jag i Kristianstad med mamma och tog bort myggbettet som jag tjatat så länge om nu. Fick valet att ha det kvar (eftersom den inte var farlig för min kropp) och att ha den o klia på resten av livet, eller få ett ärr som kanske också kommer börja klia efter ett tag. Lite svårt val men tog bort den i alla fall, var så trött på den. Den kvinnliga läkaren som jag fick hade väldigt svårt att prata svenska så hon skulle hämta en annan läkare som kunde hjälpa henne, under tiden sa hon åt mig (med en väldigt stark brytning) att jag skulle sätta mig på magen...fattade inte ett jävla skit vad hon menade, skulle jag sitta eller lägga mig på magen?! Jag tittar bort mot mamma som sitter alldeles knallröd i ansiktet med nån konstig skratt-min, läkaren hinner knappt stänga dörren efter sig innan mamma brister ut i ett gapflabb. Ja det är konstigt hur hon har kunnat bli svensk läkare med sån dålig svenska!!?
Och när vi ändå var i Kristianstad så passade vi på att shoppa lite, prata och äta god mat - en riktig mamma-dotter dag :). Behöver mamma-dotter och pappa-dotter dagar ibland, blir en del tjafs när vi är alla tillsammans en lång tid.
På tal om mamma ville hon se nya Alice i underlandet filmen, så jag satte mig ner och fixade hem filmen. Hon blev också lite förvånad över hur den var med tanke på titeln, men filmen blev ändå varmt omtyckt :)

Mamma och jag var hemma hos Mimmi (RoseMarie) som hade en liten hundvalp hos sig, en miniatyr av Lodde ungefär :) Den var så gosig och längtan efter ett husdjur växte sig allt större...märktes på mamma också. Vem vet, kanske det blir en lite mindre hund vi skaffar snart. Hoppas hoppas!!!

Nu är det officiellt att jag Susanne Magnusson numera har blivit Spotify-nörd som alla andra. Jag har verkligen försökt att hålla mig borta och försökt förakta den bara för jag vill ha tillbaka att det ska vara lagligt att ladda ner musik och film gratis, istället för att ha en sida där du kan lyssna på musiken men inte ladda ner den gratis. Men men! Nu är jag i alla fall fast i Spotify-träsket såsom de flesta andra, och jag börjar se det fina med Spotify.

Som en sista sak innan jag ska lägga mig....ja, lägga mig - innan klockan 2 på natten...kryss i taket!!! :)
Och den sista saken är att jag var inne lite på min bror Teddys facebook-sida innan och kollade på hans bilder (sammanlagt 173st bilder). Måste bara säga först att efter all tid som gått har vi allihopa börjat känna att Teddy är en i familjen igen och jag ser honom som en bror och han har sagt att han känner likadant. I alla fall så när jag kollade på hans bilder fanns det inte en enda bild på mig eller mina föräldrar, han hade ett album som var märkt "Familjen"(17st bilder) där var bilder på hans biologiska föräldrar och syskon men inte en enda på oss som stått bakom honom under nästan hela hans uppväxt. Hans barn säger farmor och farfar till mina föräldrar, men vet inte om han faktiskt ser oss som hans familj....gjorde ont i hjärtat!

Påsken, Wii, Core och pappas födelsedag!

I år införde jag en ny tradition här hemma genom att ge mamma och pappa ett varsitt påskägg. De blev nog gladare än vad jag blev känns det som :) Alltid lika roligt att ge dem nånting jag vet att de vill ha!
På påskafton blev det fullt hus när släkten kom hit, alltid lika roligt att träffa dem. Pappa drog med mig, Sven (min morbror), Ulf #1(min kusin), Ulf #2(min kusins man) och hans unge Isak med ut att gå. Pappa sa att gå till kyrkogården som ligger ungefär 2km härifrån är för långt att gå till med en barnvagn. Så han drog med oss ut på en jäkla runda som blev sammanlagt ungefär 8-9km lång! Ja, för att gå till kyrkogården hade blivit för långt :P:)

Efter påsken var Sofie här och hade sitt Wii-spel med sig, vi hade bestämt sedan innan att alla tjejerna (Tesse, Sofie, Mimmi och jag) skulle träffas nån dag samma vecka så hon lämnade kvar Wii-spelet hos mig. Spelade som en jävla dåre med mamma i en och en halv vecka, lyckades bli pro i det mesta och även ha rekord i det mesta innan Sofie fick tillbaka det. Mamma gav sig tusan på att hon skulle bli pro i bowling bara för att få stjärnor på sitt klot, till slut fick hon det och så stolt har jag inte sett henne på länge. :) Så fort hon pratade med nån så var hon tvungen att oja sig lite (för spela bowling tre dagar i sträck resulterar i extrem träningsvärk) och när nån frågade hur det var med henne så var det ständigt samma replik: -"Ja, det blir ju så när man är pro och i bowling! Sa jag förresten att jag har stjärnor på klotet....för jag är ju pro!" :)
Mina föräldrar har nu konstaterat att Wii ändå är ett bra familjespel. Så förhoppningsvis investerar vi också i ett snart. :)

Som jag nämnde innan så pratade vi alla 4 tjejer om att träffas nån gång i veckan efter påsk. Vi åt lunch på Torggrillen i Osby, det var skönt att träffas allihopa igen och ta igen lite om vad som hänt i allas liv och bara umgås. Det borde vi göra oftare! <3

Måste prata lite Friskis&Svettis också :) Börjar tycka om Core mer och mer, har börjat lära mig lite nu hur man ska göra....och ledaren är såklart snygg också :) Jag får i princip en ny favorit där nästan varannan vecka känns det som men hon är lite mer speciell tycker jag, vet inte varför men det är nånting med henne som får mig att bli lite varm i hjärtat. :)
Och på tal om Core så är låtarna som hon har sketabra men också sketasvåra att hitta - tyvärr. Tesse fick låtlistan av henne och jag satte mig ner direkt och försökte hitta dem. Nu har jag hittat lite mer än hälften av dem, de andra är som spårlöst försvunna.

 Pappa fyllde år förra söndagen, vi firade med att åka till restaurang Casablanca i Hässleholm :)
Alltid lika trevligt att vara där och pappa var glad för den goda maten också, sen tog vi med oss kaffe och milkshake från McDonalds och åkte till Finjasjön. Pappa fick inte så mycket i present men han var glad över hur vi spenderade dagen så det blev bra i alla fall. :)

Pappa räknade ut att jag har nu haft mitt körkort i 20månader, 1vecka och en dag. Så snart har jag inte mitt körkort på prov längre, kommer kännas skönt :) 


RSS 2.0