10 bästa med 2009!

10. Whitney Houstons comeback - Kul att se en så begåvad kvinna börja göra bra för sig, dumpa idioten som drog ner henne i fördärvet och bara göra det som hon tycker om att göra. Sjunga. Kul att ha dig tillbaka!


9. Sista säsongen av Smallville
- Har väntat och längtat så länge på att få se hur det slutar, fastän man vet så vill man ju ändå se det när man har följt serien så länge. Och något som har blivit ännu bättre med de två sista säsongerna är ju ändå den nya medlemmen - Cassidy Freeman. Tog ett stort uppehåll med att titta på Smallville men plötsligt en dag när jag slår på det så ser jag henne, och nu kan jag inte sluta titta på det!

8. Lady Gaga - Antingen hatar man henne eller älskar man henne...och jag älskar henne. Har hört folk säga att de tycker hennes utstyrslar är överdrivna och fula, jag tycker hon är cool som vågar klä sig så. En cool kvinna som absolut förtjänar att komma med på såna här listor!

7. Sista säsongen av the L word - Känns faktiskt lite skönt att det ska ta slut, för på senaste tiden i L word har intrigerna bara blivit konstigare och konstigare. Men samtidigt känns det lite sorgligt för man har följt från början och varit en hängiven tittare. Och så finns det ju inte så många serier som vågar vara så hbtq-vänliga och faktiskt visar det på tv:n. Så det är lite bitterljuvt att det är slut men eftersom jag har älskat den här serien så mycket innan får den vara med på den positiva listan.

6. Nyutkomna cd-skivor - Först och främst Black Eyed Peas, hade väntat länge på deras nya album så blev jätteglad när den äntligen släpptes.
En annans album jag också väntat länge på var Amanda Jenssens :) Ni som känner mig vet vad jag tycker om Amanda, både ser ut och har en röst som en ängel.

5. Lotta Schelin - Vet att man inte sett så mycket av henne det senaste året men man ska absolut inte glömma vilken duktig fotbollsspelare hon är...och snygg. Kan inte förstå hur någon kan vara så snabb som hon är, helt otroligt. Hon är med på listan för att hon inte ska glömmas bort, är jävligt duktig...och snygg.

4. 3D-filmer - Älskar idén med 3D-filmer, helt plötsligt blir alla filmer bra som ser på med hjälp av den teknologin. Såg på Monsters vs. Aliens och Ice Age 3 med föräldrarna och vill bara se mer. Sägs att fler och fler filmer ska göras i både en "vanlig" och en 3D version, och det hoppas jag verkligen att de gör!
Men det finns även några "vanliga" filmer som ska vara med här på listan - Harry Potter och halvblodsprinsen, Milk och Up. Nya Harry Potter tycker jag faktiskt var bra, visst de utelämnade en del men det kanske kommer med i nästa film istället. Men att få se miljöerna man läser om och det mesta utav handlingen är värt att betala för att få se.
Milk är en väldigt fin och känsloladdad film med positiva och negativa åsikter och känslor. Och säger bara det att hade jag suttit själv i slutet av filmen så hade jag gråtit mer än vad jag gråter till Lejonkungen...så bra var Milk!
Up har jag inte sett ännu men längtar tills jag får se den, har inte hört nån över huvudtaget som har sagt att den varit dålig så nu är förväntningarna höga.

3. Homoäktenskap - Jag blir så glad när jag läser att nån kändis som är homo har gift sig. T.ex. så har Eva Dahlgren och Efva Attling gift sig, Ellen DeGeneres och Portia deRossi likaså, och nu sägs det att Peter Jöback också ska gifta sig. Är så glad att Sverige ändrat sig tillräckligt mycket för att tillåta oss att gifta oss i kyrkan som alla andra. 1 poäng till Sverige!

2. Isabel Reboia - En dag när jag sitter vid tv:n så slår jag på Bolibompa och vad får jag se - denna skönhet som faktiskt slår Amanda Jenssen och Nour El-Refai på min lista över heta kändisar...eller okej de kommer kanske på samma plats men att lyckas komma så högt på listan är jäkligt duktigt gjort. Självklart är hon ju inte bara snygg, hon verkar helt genomsnäll, rolig och omtänksam också. Så nu har jag börjat titta på Bolibompa bara för att hon är med, och hon kommer nästan etta på denna listan. Way to go Isabel!

1. Självupplevda händelser - Händelser som hänt i mitt eget liv är självklart värt första platsen. T.ex. min och mina kompisars 20-årsdag och pappas 60-årsdag då vi var i Göteborg. Att gå på Madonna-konserten var en av de häftigaste grejer jag nånsin varit med om, synd bara att jag inte hade bättre sällskap :P
SM i Bruks i Falkenberg var också häftigt att få se, en stor jäkla schäfer som fäller en stor människa för skojs skull är inte varje dag man får se :)
En annan grej som är jätterolig är att adoptionen har gått igenom så nu är jag biologiskt barn i familjen Magnusson. Känns väldigt skönt att äntligen vara det, har längtat och väntat länge på det!
Och lite andra roliga saker som hänt är att jag har skaffat Guitar Hero till mitt Playstation 2, börjat träna på allvar och fått pengar till en laptop som jag önskat mig så länge :)   

 Kommentera gärna och säg vad ni tycker :) MED ERA NAMN så jag vet vilka ni är


10 sämsta med 2009!

10. Mikael Persbrandt - Helt plötsligt ska han vara med i nästan varenda jäkla reklam som finns, att behöva se honom utan tröja äcklar mig extremt mycket. Okej han var bra i Beck men någon måtta får det vara med att behöva se honom så ofta i tv-rutan. 

9. Göta Kanal 3 - Allvarligt?! Förstöra filmer sådär! Första filmen var ju bra och tvåan var sådär, det var precis så man kan tycka att den var lite bra. Men att fortsätta och göra en trea är ju bara att förstöra en gammal klassiker, den handlar ju inte ens om det som Göta Kanal-filmerna brukar handla om. Nej, jag hade mer än gärna varit utan den tredje produktionen av Göta Kanal.

8. Tiger Woods - Har aldrig riktigt tyckt om honom men nu tycker jag ännu mindre om honom. Visst att tidningar förstorar upp grejer men att han varit otrogen med ett x antal kvinnor är ju ingen lögn och det vet hela världen. Tycker synd om Elin, ingen är värd att gå igenom något sånt här!

7. Dåliga dansband - TORGNY MELINS!!! När jag hörde dem så ville jag bara klippa av mig öronen! Att folk kan rösta på sån skit, han som "sjöng" lät ju som en litet barn som hade en fis på tvären för fan. Nej, nu får svenska folket skärpa sig lite.

6. Idol - Nu börjar jag tröttna rejält på det här programmet, det var helt okej de första åren men nu känns det mer som att de försöker tvinga fram en Idol. Röstningen går i princip till på det viset att tonårstjejerna sitter och ringer upp föräldrarnas pengar för att de tycker att en snygg kille är med i tv. SVERIGE SLUTA SNO PROGRAM-IDEÉR FRÅN USA!!!

5. Reality-tv - Bonde söker fru är så uttjatat och tråkigt, har aldrig tyckt om det. I de flesta fallen så håller ju inte relationerna när de väl har valt vilka de vill vara tillsammans med. Så otroligt onödigt program!
Paradise Hotel, är som att se Big Brother igen fast i finare miljö. Sex, intriger och pakter. TRÅK! TRÅK! TRÅK!  Ensam mamma söker, även i detta program så brukar det sluta med att den de väljer i slutet är fel och så är de ensamma mammor igen.
Mammas pojkar, haha är nog det mest löjliga program jag nånsin varit med om. Hade aldrig tolererat att min mamma skulle bestämma så mycket om mitt kärleksliv. Och sen tjejerna som söker dit är ju bara ett stort skämt. Stora fobier, stora bröst och slank kropp. Visade sig att en av tjejerna som var där var bisexuell och var bara där för hon ville se hur det var att vara där, och så fort programmet var över så blev hon tillsammans med en tjej. Konstigt program det där!

4. Twilight-hysterin - Är de tillsammans eller inte? Vi bara måste få veta!!! NOT! Huvudrollerna i Twilight sägs vara tillsammans och folk är så intresserade att de skulle kunna ge upp sina egna liv bara för att få veta. Skärp er! Om de nu är tillsammans så tror jag att de bara vill vara det utan att hela världen också ska vara med i förhållandet. Har dissat denna film på grund av hysterin och för att den verkar vara väldigt överskattad. Det enda som är bra med denna film är musiken, kan inte sluta lyssna på Paramore.

3. Anna Anka - Tror inte jag är den enda som tycker att hon ska sluta dyka upp i tv-rutan och i tidningar. Sån överdriven bitch! Första gången jag hörde namnet Anna Anka trodde jag att det bara var en ny figur i Kalle Ankas serie...och GUD vad jag önskar att det hade varit så, sluppit all den här idiotin!

2. Fnurror på kärleks- och vänskapsrelationer - Så mycket problem på de här fronterna som jag haft under 2009 har jag aldrig haft innan, och jag hoppas verkligen att det inte kommer att komma i sån följd nån mer gång som det gjort. Kärleken kan man ju inte göra så mycket åt om hon redan bestämt sig, skulle bara varit skönt att fått veta lite tidigare hur det låg till och inte när det redan är försent.
Vänskapsrelationen som det var en fnurra på är tillbaka till det vanliga, känns det som i alla fall. Har inte så jättemånga kompisar så är lite beroende av de jag har. Finns inte många som lyckas få en att glömma allt ont och får en att skratta i de tider när man annars skulle gråtit men ni lyckas alltid! Ni (och såklart mina föräldrar)är mitt allt och vill aldrig förlora er! 

1. Kändis-dödsfall och dödsfall i familjen/släkten - Antalet kändis-dödsfall under 2009 har varit ovanligt höga, tycker jag i alla fall. Först chockades världen när Natasha Richardson ("Föräldrafällan") dog efter ett fall när hon åkte skidor, sen dog Michael Jackson. Sverige förlorade sedan Ulf Larsson som man kommer ihåg var så rolig när man var liten. Och sen min favorit - Brittany Murphy, som jag redan innan har berättat vad jag tycker om det.
Och sen när det kommer till oss "vanliga" människor så har det också varit ett ovanligt högt antal dödsfall, enligt mig. Först var det min faster som gick bort och bara en vecka efter det dog hennes son (min kusin) och nu senast var det min mormor. Känns fortfarande inte riktigt verkligt att det hänt. Och inte nog med även två av mina tre närmaste vänner har också förlorat någon som stod dem nära.

Finns det en gud så ska han ha en sån spark på nötterna så han inte kan sitta på flera månader!


Kommentera gärna och säg vad ni tycker :) MED ERA NAMN så jag vet vilka ni är

("10 bästa med 2009" läggs snart också upp)


Jul och nyår!

På julafton var det bara mamma, pappa och jag hemma. Den enda som var riktigt frisk var jag så jag fick göra nästan allting inför julafton. Men resultatet blev bra i alla fall, vi hade det lugnt och mysigt med god mat, Kalle Anka och julklappar :)
Jag fick en morgonrock, pyjamas, nya Harry Potter-filmen, Band Hero till mitt Playstation 2, godis och pengar till en laptop...så jag är väldigt nöjd med mina klappar :)
Mamma blev jätteglad när hon fick alla säsongerna av Skenet Bedrar av mig och Annika och när hon fick cd-skivorna med alla hennes favoritlåtar på.
Och pappa blev glad när han fick en ny plånbok.
Alltid kul att ge julklappar när man ser glädjen i ögonen på den som får det :)

Sofie köpte ett Wii-spel i mellandagarna så jag har varit där och spelat en del såklart, till och med på nyårsafton :) Var väldigt skönt att komma hemifrån och fira nyår hos en kompis.
Spelade även med hennes syskon som gjorde det ännu roligare, får hoppas på fler såna dagar :)

Imon blir det IKEA med Sofie och Mimmi :) Det går alldeles för länge mellan gångerna man träffar Mimmi, så det ska bli skönt att träffa henne...och Sofie också såklart :)

RSS 2.0